1-ви октомври 2012

Posted October 1st, 2012 at 7:00 pm (UTC+0)
Leave a comment

Bangladesh Buddhist Attacks

1Жена седи пред нејзината опожарена куќа. Бангладеш ги обвинува муслиманските бегалци од Бурма за пожарот кој зафати населба и будистички храм. Нападите биле поттикнати од фотографија објавена на Фејсбук која била навредлива за Муслиманите. (Reuters)

South Africa Mine Strikes

2Истаржен судија го посети рудникот во близина на Рустенберг, Јужна Африка каде беа убиени неколку рудари. (AP)

Nigeria Independence Day

3Прослава од 52-та годишнина од независноста на Нигерија во главниот град Лагос. (Reuters)

 

Italy Roman Frescos

4Фрески во црквата Св. Богородица во римскиот форум. (AP)

Bangkok Airport Reopens

5Отворен меѓународниот аеродром во Банкок, Тајланд. Аеродромот беше затворен по големите поплави кои ја зафатија земјата. (Reuters)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *