12-ти октомври 2012

Posted October 12th, 2012 at 7:15 pm (UTC+0)
Leave a comment

Pakistan Malala

1Молитва за ученичката Малала Јусуфзаи која беше цел на талибански напад. Причина нејзината јавна поддршка за правата на образование на жените. (AP)

Syria Aleppo

2Продолжуваат борбите во Алепо, Сирија. (AFP)

NASA Endeavour

3Спејс-шатл-от Ендевор на пат до неговит нов дом, Ценатраот за наука во Клаифорнија, Лос Анџелес. (NASA/Bill Ingalls)

Indonesia Bali Bombing Anniversary

4Сеќавање на жртвите на бомбашкиот напад во Бали, кој се случи пред десет години.
(Reuters)

US Presidential Election VP Debate

5Дебата на потпретседателските кандидати на изборите во САД Џо Бајден и Пол Рајан. (Reuters)

Spain National Day

6о став против каталонската независност, одбележан Денот на шпанската независност.(AP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *