Showing Archived Posts

Gratë; pas moshës së mesme shtohet rreziku për sëmundje në zemër

E Martë, 14 Shtator 2010
1 comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Në një shkrim të botuar në Gazetën e Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë thuhet se gratë në moshë mesatare priren të kenë më pak gjasa sesa burrat për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës. Por gjasat e grave rriten ndjeshëm pas moshës së mesme. Studimi i ri tregon se shenjat paralajmëruese […]

Posted in Uncategorized

Gratë; pas moshës së mesme shtohet rreziku për sëmundje në zemër

E Martë, 14 Shtator 2010
1 comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Në një shkrim të botuar në Gazetën e Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë thuhet se gratë në moshë mesatare priren të kenë më pak gjasa sesa burrat për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës. Por gjasat e grave rriten ndjeshëm pas moshës së mesme. Studimi i ri tregon se shenjat paralajmëruese […]

Posted in Uncategorized

Duhani, por edhe alkoholi mund të shkaktojë kancer

E Martë, 14 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i AmerikësKohët e fundit, gjatë një bisede në programin televiziv të Dejvid Letterman, aktori Michael Douglas tha se ishte diagnostikuar me  kancer në grykë dhe se kanceri ndodhej në fazën e katërt. Kjo është faza më e avancuar e kancerit, kur tumori është zmadhuar dhe mund të përhapet. Douglas thotë se që […]

Posted in Uncategorized

Duhani, por edhe alkoholi mund të shkaktojë kancer

E Martë, 14 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i AmerikësKohët e fundit, gjatë një bisede në programin televiziv të Dejvid Letterman, aktori Michael Douglas tha se ishte diagnostikuar me  kancer në grykë dhe se kanceri ndodhej në fazën e katërt. Kjo është faza më e avancuar e kancerit, kur tumori është zmadhuar dhe mund të përhapet. Douglas thotë se që […]

Posted in Uncategorized

Matja e pjekurisë së trurit

E Hënë, 13 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i AmerikësNdërsa truri zhvillohet, edhe lidhjet e neuroneve ndryshojnë. Shkencëtarët thonë se tani  mund t’i shohin këto lidhje nëpërmjet një skanimi me MRI, siç quhet shkurtimisht aparati i Imazheve me Rezonancë Magnetike. Nëpërmjet imazheve, shkencëtarët mund të dallojnë ndryshimet në të gjithë rrjedhjen e gjakut në tru, dhe mënyrën sesi pjesë të […]

Posted in Uncategorized

Matja e pjekurisë së trurit

E Hënë, 13 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i AmerikësNdërsa truri zhvillohet, edhe lidhjet e neuroneve ndryshojnë. Shkencëtarët thonë se tani  mund t’i shohin këto lidhje nëpërmjet një skanimi me MRI, siç quhet shkurtimisht aparati i Imazheve me Rezonancë Magnetike. Nëpërmjet imazheve, shkencëtarët mund të dallojnë ndryshimet në të gjithë rrjedhjen e gjakut në tru, dhe mënyrën sesi pjesë të […]

Posted in Uncategorized

Tingëllimi kronik dhe telefoni celular

E Martë, 07 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Rreth 10 deri 15 për qind e njerëzve në botën e industrializuar vuajnë nga zhurma kronike, një tingëllim konstant metalik dhe shumë shqetësues në vesh. Shkencëtarët e lidhin këtë gjendje me përdorimin e telefonit celular. Të folurit shumë në telefon celular  mund të shoqërohet me  dyfishimin e rrezikut që personi […]

Posted in Uncategorized

Tingëllimi kronik dhe telefoni celular

E Martë, 07 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Rreth 10 deri 15 për qind e njerëzve në botën e industrializuar vuajnë nga zhurma kronike, një tingëllim konstant metalik dhe shumë shqetësues në vesh. Shkencëtarët e lidhin këtë gjendje me përdorimin e telefonit celular. Të folurit shumë në telefon celular  mund të shoqërohet me  dyfishimin e rrezikut që personi […]

Posted in Uncategorized

Mbarëvajtja në shkollë dhe çrregullimi psikologjik ADHD

E Martë, 07 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Çrregullimi psikologjik kur njeriu është hiperaktiv dhe i pavemendshëm, njihet me akronimin ADHD. Një studim i ri tregon se nxënësit me ADHD e kanë më të vështirë të përfundojnë në kohë shkollën e mesme, ndonjëherë më të vështirë sesa  nxënësit me çrregullime të tjera psikologjike. Ekzistojnë tri lloje të ADHD-së; […]

Posted in Uncategorized

Barnat bllokues dhe sëmundjet e zemrës

E Martë, 07 Shtator 2010
Leave a comment

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës Sipas statistikave të fundit 5,2 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara janë të prekur nga pamjaftueshmëria funksionale e zemrës, një term i përgjithshëm për gjendjen kur zemra nuk arrinë të plotësojë si duhet nevojat e  trupit. Ky funksionimi i pamjaftueshëm quhet edhe falimentim i zemrës. Ndërsa trajtimi i kësaj gjendjeje […]

Posted in Uncategorized

Rreth autorit

Rreth autorit

brainAstrit Lulushi shkruan a sjell njoftime mbi zhvillime në mjekësi, shkencë e fusha të tjera.

Të gjitha informatat në këtë blog jane vetëm për njohuri të përgjithshme dhe jo për zëvendësim të këshillave mjekësore dhe trajtimeve për kushte të veçanta shëndetësore, për të cilat ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Lidhje të jashtme website ofruar në këtë blog janë të destinuara për lehtësi sqarimi dhe vetëm për qëllime informative.

Kalendar

September 2010
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930