Shkenca zbulon Perëndinë?

E Shtunë, 14 Mars 2015
3 comments

God and ScienceAjnshtajni nuk besonte se ishte e mundur. Stephen Hawking thotë se mund të jetë zbulimi më i madh shkencor i të gjitha kohërave.
Read the rest of this entry »

Shkencë: Gjenet e huaja

E Premte, 13 Mars 2015
Leave a comment

GENESShumë kafshë, përfshi njerëzit, fituan gjene ‘të huaja’ nga mikroorganizma që ndodheshin në mjedisin e tyre në kohërat e lashta. Por një studim i ri nga BioMed Central, sfidon këtë pikëpamje konvencionale se evolucioni i qenieve u mbështetet vetëm në gjenet e trashëguara, duke sugjeruar se, të paktën në disa linja, procesi është në vazhdim.
Read the rest of this entry »

Shkencë: Ekstremizmi

E Enjte, 12 Mars 2015
Leave a comment

extremismArsyeja që njerëz zënë skajet ekstreme të spektrit politik është se ata nuk ndikohen nga informacionet, ndryshe nga të moderuarit.
Read the rest of this entry »

Shkencë: Shko në dyqan me kokën lartë

E Mërkurë, 11 Mars 2015
1 comment

sellerKur shkon për të blerë, personi që shikon lart në raftin e një dyqani, ndikohet në vendimin e tij për të blerë. Sipas studimit në revistën Consumer Research, konsumatorët zgjedhin mallra të ndryshme kur shikojnë lart kundrejt poshtë.
Read the rest of this entry »

Shkencë: Nofull apo tru më të madh?

E Mërkurë, 11 Mars 2015
Leave a comment

homoZbulimet sugjerojnë se speciet e njeriut të herëshëm mund të dallohen më shumë nga forma e nofullave sesa nga madhësia e trurit
Read the rest of this entry »

Gjetje misterioze arkeologjike

E Diel, 08 Mars 2015
Leave a comment

AtlantisNjerëzit fillimisht u vendosën në qendra banimi, pastaj u morrën me bujqësi dhe ndërtuan tempuj – në vitet 8000 para erës sonë, thotë historia.
Read the rest of this entry »

Hipnoza, trupi, truri dhe universi

E Shtunë, 07 Mars 2015
Leave a comment

hypnosesHipnotizmi ose hipnoza ka një histori të gjatë. Hipnoza ndodh kur personi është në gjendje shumë të qetë dhe njëkohësisht jashtë apo mbi realitetin. Hipnoza ndryshon shumë nga gjumi.
Read the rest of this entry »

Shkencë; Migrimet dhe gjuha

E Premte, 06 Mars 2015
Leave a comment

MapShkencëtarët kanë identifikuar një migrim masiv të popullsive Kurgan (kultura Yamna) nga stepat ruse në qendër të Evropës rreth 4500 vjet më parë, duke favorizuar zgjerimin e gjuhëve indo-evropiane në të gjithë kontinentin.
Read the rest of this entry »

Po njeriu?

E Enjte, 05 Mars 2015
Leave a comment

humanPyetja më e debatuar në disiplinën e evolucionit të njeriut është çështja se ku evoluoi ai. Hipoteza ‘nga-Afrika’ pohon se njerëzit evoluan relativisht vonë në Afrikë dhe pastaj u përhapën në mbarë botën, duke zëvendësuar popullatat ekzistuese të njerëzve arkaikë. Read the rest of this entry »

Çfarë ndodh me shikimin?

E Diel, 01 Mars 2015
Leave a comment

dressAmok në internet. Disa e shohin si fustan me ngjyrë të bardhë dhe ari, disa betohen se është blu dhe i zi, të tjerë thonë se është kombinim ngjyrash. (fustani në të vërtetë është me ngjyra blu dhe të zezë.)
Read the rest of this entry »

Rreth autorit

Rreth autorit

brainAstrit Lulushi shkruan a sjell njoftime mbi zhvillime në mjekësi, shkencë e fusha të tjera.

Të gjitha informatat në këtë blog jane vetëm për njohuri të përgjithshme dhe jo për zëvendësim të këshillave mjekësore dhe trajtimeve për kushte të veçanta shëndetësore, për të cilat ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Lidhje të jashtme website ofruar në këtë blog janë të destinuara për lehtësi sqarimi dhe vetëm për qëllime informative.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930