23. jul 2012.

Posted July 23rd, 2012 at 7:55 pm (UTC+0)
Leave a comment

Philippines Aquino

James Holmes, optužen za ubistvo 12 i ranjavanje 58 ljudi na premijeri novog filma o Betmanu u petak Aurori,  izveden je pred sud u Centennialu u saveznoj državi colorado (AP)

Philippines Aquino

Mjesto bobaškog napada u Sadr Sitiju, šiitskom predgrađu Bagdada. U seriji bombaških i oružanih napada širom Iraka ubijeno je više od 90 osoba. Napadi su uslijedili samo nekoliko dana pošto je vođa Al Qaide u Iraku zaprijetio da će teroristička organizacija nastojati da iskoristi bezbjednosni vakuum nastao poslije odlaska američkih snaga. (AP)

Syria Food Shortage

Sirijci u redu za kruh  pred jedinom pekarom koja još uvijek radi u  gradu  Al-Bueda. (AFP)

Greece Bus Crash

Vatrogasci gase vatru na ostacima autobusa koji se survao  u provaliju na grčkom ostvrvu  Chios. U nesreći su poginule 3 osobe, a 9 je povrijeđeno.  (AP)

Pakistan Ramadan

Dječak, Pakistanac,  u jednoj džamiji nedaleko od Islamabada, pazljivo sluša učitelja koji objašnjava kako čitati Kuran.  (AP)

Denmark Santa Congress

Djada Mrazevi iz svih krajeva svijeta na tradicionalnom kupanju na plaži Bellevue , sjerno od Kopenhagen. U Danskoj su se okupili u okviru svjetskog kongresa Djeda Mrazeva koji će ttrajati do 26.  jula.  (AFP)

Česta snimka ovih vrćih ljetnjih dana: Vatrogasci gase šumski požar  u blizini La Junquera (Girona), nedaleko od francusko-španske granice. Zbog požara, razbuktavanog snažnim vjetrovima na hiljade stanovnika moralo je bitievakuirano.  (AFP)

China Environment

Prozor sa jezera  Chaohu u kineskoj provinciji Hefei, ispunjenog  zelenim algamae. Alge su, da bi riblji fond bio spašen, morale biti ispumpane i prebačene u poseban rezervar u kojem su uništene.  (Reuters)

France Sport Cycling

Čuveni Tour de France, 99. po redu, inače najcjenjenija i najteža biciklistička utrka, završena je na jučer nedaleko od Trijumfalne kapije u Parizu završena je “reklamom” za nova uzbuđenja – konjičkim trkama.  (Reuters)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About

Categories

Calendar

July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archives