17. avgust 2012.

Posted August 17th, 2012 at 8:15 pm (UTC+0)
Leave a comment

Russia Punks vs Putin

Simpatizeri ruske  pank grupe  stavljaju maske na statue heroja  Drugog svjetskog  rata  na spomeniku u podzemnoj stanici metroa u Moskvi.  Svaka od članica te grupe osuđena je na dvije godine zatvora zbog, kako je to formulirano. Simbolika je više nego jasna – pravda je bila i slijepa u njihovom slučaju.  (AP)

An Iranian woman holds a Palestinian flag as she shows her palm painted in the colors of the Palestinian flag during the 'Quds Day' rally, an anti-Israeli demonstration in solidarity with Palestinians in Tehran. (AFP)

Iranska sa palestinskom zastvavom iscrtanom na dlanu  iskazuje podršku Palestincima na jednom anti-izraelskom protestnom okupljanju u Teharanu. (AFP)

India Bear

Indijac Ghasiram Kisan feeds Buddu hrani medvjeda u dvorištu svoje kuće. Taj medvjed izbjegao je  uginuće u divljini slijedeći stado koza i od dana kada je stigao u selu u kojem živi Kisam i pripitomio se toliko da niti on smeta kozama, a ni koze njemu. (AP)

Jerusalem Monkey

Jednomjesečno mladunče na leđima majke  privlače  ovih dana veliku pažnju posjteilaca zoološkog vrta u Jerusalemu. Riječ  je o južnoameričkim majmunima vrste tamarin,  vrsti majmuna koji se nalaze na listi 25  najugroženijih primata. (Reuters)

Arkansas Daily Life

Visko iz zraka “uhvaćen je na djelu” kombajn prilikom žetve riže na jednom polju  u blizini  Tuckera, američka savezna država Arkansas. (AP)

Tibet Religion

Tibetanski budisti i turisti ipred velikog, svilom vezenog portreta Bude  izloženog u okviru  Shoton festivala  u neposrednoj blizini manastira  Zhaibung u  Lhasa-i,  glavnom gradu  Tibeta. Tibet je kineski region koji uživa određeni stepen autonomije. (Reuters)

Billabong Pro Surfing Tahiti

Jordy Smith, surferka iz Durbana, Južna Afrika, u trenutku prolaza kroz “morski tunel.” Nije izdržala do kraja i našla se na trećem mjestu, iza dvije australijske surferke.. (AP)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About

Categories

Calendar

August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives