Posted August 29th, 2012 at 7:58 pm (UTC+0)
Leave a comment

Isaac Mississippi

Talasi koje je pokrenuo  uragan Isaac’s prepravili su zaštitni zid i poplavili  bulevar  South Beach u  Wavelandu, u američkoj saveznoj državi Mississippi. (AP)

Malaysia National Day

Malezijski studenti na probi smotre kojom će u Kuala Lumpuru 31. avgusta biti  obilježen Dan nezavisnosti Malezije i  55. godišnjica nezavisnosti te azijske države. (AP)

Britain Pigeons

Ovaj zanimljiv prizor snimljen je  u trenutku kada su golubovi, pušteni iz kaveza,  poletjeli na dug let do njihovih golubinjaka. Dio je to svojevrsne letačke trke koju organiziraju vlasnici golubova na području svjernoengleskih pokrajina  Yorkshire and Humberside. (Reuters)

Mideast Israel Palestinians

Palestinci dižu na kamion ogroman ključ,  nazvan “ključ povratka” da bi ga prevezli do izbjegličkog kampa Aida u blizini Betlehema na Zapadnoj Obali. Klju je bio jedan od izložbenih eksponata sedmog po redu Berlinskog bijenala. Tim ključem Palestinci simboliziraju želju  da se vrate na prostor koji su izgubili u ratu 1948. godine koji je doveoveo do stvaranja izraelske države.(AP)

Pacific Diplomacy Summit

Predsjednica australijeske vlade  Julia Gillard na ” a ‘pa’ata'” , tradicionalnoj  nosiljci koju su prilikom ceremonije otvaranja foruma Pacifičkih ostrva  nosili  prilikom nosili ućenici jedne srednje škole sa otoka Cook. (AFP)

France Fire

Iscrpljeni francuski vatrogasac gleda ostatke  jedne zgrade, uništene požarom. (AFP)

Kyrgyzstan Traditional Sport

Jahači, takmičari  u tradicionalnom centraolno-azijskom sportu  Buzkashi (često nazivanom Kok-boru  ili  Oglak Tartis) čija je suština sa konja u trku dohvatiti teško ispunjenu  ovčiju kožu i njome   pogoditi omanji zid. Takmičenje na kojem je snimljena ova fotografija  održano je u Bishkeku u Kirgistanu. (AFP)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About

Categories

Calendar

August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives