8-ми август 2012

Posted August 8th, 2012 at 7:51 pm (UTC+0)
Leave a comment

Членка на женската панк- група „Пуси риот“, Надежда Толоконикова, на судскиот распит во Москва. Членовите на групата се обвинети за хулиганизам и навреда на рускиот претседател Владимир Путин. Обвинителството бара тригодишна затворска казна.  (AFP)<wbr><wbr><wbr></wbr></wbr></wbr></wbr>[/caption]
<p><span id=

[caption id="attachment_7847" align="aligncenter" width="975"]Israel Military Израелско оклопно возило на границата со Египет. (Reuters)

London Olympics Wrestling Women

Натпревар во борење – слободен стил во женска конкуренцијана Олимпијадата во Лондон. Хена Јохансон од Шведска и Каори Ичо (во син дрес) од Јапонија. (AP)

Colombia Flower Festival

Фестивал на цвеќето во Меделин, Колумбија, што се слави уште од 1957-ма. (AP)

US Election 2012

Републиканскиот претседателски кандидат Мит Ромни на изборна кампања во Де Моин, Ајова. (Reuters)

China Typhoon

Работници ги санираат штетите од тајфунот Хајкуј во Кина. (Reuters)

Колку повеќе работа за такси- возачите во Лондон за време на Олимпијадата?  (AP)[/caption]

[caption id=

Графити од бразилскиот уметник Ос Гемос во Бостон, САД. (Reuters)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *