23-ти август 2012-та

Posted August 23rd, 2012 at 7:24 pm (UTC+0)
Leave a comment

Malaysia Batu Caves

Туристи во посета на пештерите Бату (свето место за Хиндусите) во близина на Куала Лумпур, Малезија. (AP)

Taiwan Typhoon

Тајфунот Тембин принуди евакуација на илјадници во Тајван. (AP)

Bulgaria Balkan Drought

По снежната зима, Балканот се соочува со најтопло и најсуво лето последниве 40-тина години. (AP)

Togo Unrest

Судири меѓу полицијата и демонстранти во Того. (Reuters)

Indonesia Fire

Пожар во Џакарта остави 1.500 граѓани без покрив над главата. (AFP)

Russia Artist

Работилница за производство на накит, Санкт Петерсбург, Русија. (Reuters)

Brazil Animal Hospital

Ветеринарна станица во Сао Паоло, Бразил нуди бесплатна нега за миленичињата чии сопственици се со ниски примања. (Reuters)

South Africa Mine Violence

Сеќавање за убиените рудари во Јужна Африка. (AP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *