Fotografije dana: 7. decembar 2011.

Posted December 7th, 2011 at 9:09 pm (UTC+0)
Leave a comment

Pearl Harbor Anniversary

U Sjedinjenim Državama danas  se obeležava 70-ta godišnjica od japanskog napada na Perl Harbur, koji je uključio zemlju u Drugi svetski rat. Komemorativni skupovi održani su širom zemlje, dok je najveći održan na ostrvu Oahu, na Havajima gde se i dogodio napad.. (AP)

 

Kenya Doctors Strike

U Najrobiju,  glavnom gradu Kenije, već treći dan traje štrajk zdrastvenih radnika koji zahtevaju  povećanje plata od 300 odsto. (Reuters)

 

Apple New York

Otvaranje nove prodavnice Epla naj železničkoj stanici 'Grand Central' u Njujorku.. (Reuters)

 

Nepal Buddhist Rally

Budistički sveštenici na mirnim demonstracija protiv odluke vlade u Katmanduu da zatraži učešće Ujedinjenih nacija u razvoju oblasti Lumbini u Nepalu. Sveštenici kažu da ne žele da taj deo Nepala bude pretvoren u 'budističku turističku Meku'  i to uz pomoć ljudi koji nisu budističke vere. (Reuters)

 

China Coal Worker

Rudar na pauzi kod mesta Dančeng oko 250 kilometara jugozapadno od Pekinga. (Reuters)

 

London Occupy Protest

Naselje pristalica pokreta 'Okupirajmo London' blizu katedrale Svetog Pavla u  centru grada. (Reuters)

 

Kyrgyzstan US Military

Detalj sa zajedničkih vežbi  specijalnih snaga Kirgistana i Sjedinjenih Država kod mesta Tokmak udaljeno oko 60 kilometara od prestonice Biškek. (AFP)

 

Hong Kong Wine

 

India Dalai Lama

Tibetanka u egzilu  sluša svog duhovnog vođu u manastiru Gjurmej Tantrik u Gurupuru, državi Karnataki na jugu Indije. (AP)

 

India Retail Plan

Pijaca u Nju Delhiju. Indijska vlada je pod političkim pritiskom opozicije odustala od zakon kojim bi se  dozvolilo da strani džinovski lanci kao što je Volmart otvaraju supermarkete u Indiji. (AP)

 

South Korea Christmas

'Deda Mraz' hrani ribe u akvarijumu u Seulu. U prestonici Seul živi polovina hrišćanskog stanovništva  Južne Koreje. (AP)

 

South Africa Climate

Hiljade mladih u Južnoafričkoj Republici formirali su džinovskog lava,  zalažući se za hitnu akciju radi sprečavanja klimatskih promena uzrokovanih globalnim zagrevanjem. (AFP/ Greenpeace / Shayne Robinson)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About

Categories

Calendar

December 2011
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031