Massachusetts eyaletinin hem en büyük şehri hem de başkenti olan Boston sadece Amerika’nın değil aynı zamanda tüm dünyanın en ünlü üniversitelerinden ikisine ev sahipliği yapıyor. Massachusetts Institute of Technology ve Harvard. Yaklaşık 600 bin nüfuslu kent ayrıca ülkenin en eski parkı, Quincy Çarşısı ve limanıyla da her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor.
Boston’la ilgili iki bloğun birini MİT ve Harvard’a diğerini ise kentin öteki bölümlerine ayırdık.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bu yıl 150. kuruluş yıldönümünü kutladı. Harvard’a kıyasla (17. Yy ) yeni olmasına rağmen, MIT bilimden teknolojiye, mimariden tıbbi araştırmalara kadar teknoloji alanında dünyanın bir numaralı kurumlarından bir. Bazı uzmanlara göre en iyisi. Yeni fikirlerin, buluşların ve araştırmaların merkezi. Okulun öğretim üyeleri 15’i son 5 yıl içinde olmak üzere toplam 72 Nobel ödülüne layık görülmüş.
MIT+150
FRANK GEHRY’nin MIT kampüsündeki STATA binası (2004)
İspanyol sanatçı JAUME PLENSA’nın “Müneccim” heykeli
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde o kadar Çinli ve Koreli öğrenci varki her köşede gazetelerini bulmak mümkün
Kampüste birçok yerde mavi ışıklı bu direklerden var
Yerleri bilindiğinden öğrenciler gerektiğinde yardım istiyebiliyor
Bu da MIT’e komşu Harvard’ın ana kapısı. İki üniversite de Boston’un Cambridge semtinde
Memorial Hall binası
Harvard’ın kilisesi
Çocukları okula yeni başlayan ailelere kampüs turu
Etkinlikler, konserler, kiralık odalar
Basit ama çok hoş bir havuz
Harvard’dan dışarısı
Dışarda ana kapının önünde bir yüksek lisans öğrencisi
Okul önündeki Meşhur Harvard meydanı
Dondurmacı
Evsizler
Bu hanımların ilgi noktası dikkatimi çekti
Meğerse müzisyen imiş. Emekli olmalı. Elindeki çalgıyı çıkaramadım
Mehmet İlhan K.
One response to “Boston (I) MIT ve Harvard”
mehmet bey konunuzu begendim. resimlerle desdeklemeniz ise çok güzel bir sunum olmuş boston güzel bir kent ben daha önce maine ye yakın oldugu için araştırma yapmıştım. boston da iki köklü üniversite oldugunu açıklamışınız. mit i biliyordum. ama harward ı yeni ögrendim. keşke hayatı geriye çeksekte mit te üniversite hayatı yaşayabilsem. ama bunun içi artık çok geç. belki çocuklar için olabilir.
maine ye bir yaşam üssü kuracagım allah yardımcım olur ve şansım yaver giderse. boston ve üniversiteier yakın ya. çocuklar için ideal .
mit için öngörülerim var. üniversitenin özel sektör argeleri ile çalışabilmesinin bir yolu yöntemi varmı bilmiyorum. eger böyle bir şey varsa benim programlarıma uygun olabilir diye düşünebiliyorum. eger yoksada herhangi bir protokol ile bu mümkün olabilirmi diye düşünüyorum. eger bunun olbilirligine ulaşırsam irili ufaklı binlerce sistemin beslenmesini buradan tedarik edebilirim diye düşünüyorum.
tabiki işbirli içinde çalıştıgım ögretim üyelerinin hakkını vermeklede kalmayacagım. üniversiteye maddi ve manevi yardımlardada bulunacagım
mehmet bey konu konuyu açtı. sagolun varolun. hayatıma renk kattınız. konuya ve gelecege dair düşünclerimin üremesine yardımcı oldunuz. bundan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. amerikada soluk alıp vermiyorum ama benim nefesim kuvvetlidir. oralara kadar ulaşır.
bana bu imkanı veren amerikanın sesi ve mehmet beyine çok teşekür eediyorum. kurumsal ve mesleki hayatınızda size başarılar dilerim. saygı ve sevgilerimle.
not:Her şeyi yapamam ama gene de bir şeyler yapabilirim. O yapabileceğim bir şeyleri yapmayı asla reddetmeyeceğim.” Helen Keller