Massachusetts eyaletinin hem en büyük şehri hem de başkenti olan Boston sadece Amerika’nın değil aynı zamanda tüm dünyanın en ünlü üniversitelerinden ikisine ev sahipliği yapıyor. Massachusetts Institute of Technology ve Harvard.
Boston’u ikiye bölen Charles nehri ve üstündeki küçük yelkenliler kentin denizle akrabalığını hatırlatırken cıvıl cıvıl kaynayan parkı, çarşısı ve limanı her yıl yerli-yabancı ortalama 18 milyon turisti kendine çekiyor. Yanlış değil 18 milyon.
Amerika’nın en eski belediye parkı Boston Common parkı 1634 yılında kurulmuş. Quincy Çarşısı’nın tarihi 1826 yılına gidiyor. Liman ve adını zamanın Belediye Başkanı Josiah Quincy’den alıyor.
Boston Körfezi Avrupalılar tarafından 1614 yılında İngiliz maceraperest ve denizci John Smith tarafından keşfedildi. 1660’lı yıllara kadar kıtadaki İngiliz kolonilerinin tüm ihtiyaçları Avrupa’dan otuzdan fazla adanın bulunduğu Boston limana gelirmiş.
Liman Amerikalıların İngiltere’ye başkaldırdığı çay isyanıyla da ünlü. İngiliz parlamentosunda temsil edilmemelerine rağmen İngiliz çayına ağır vergi ödemek zorunda kalan koloni sakinleri çay vergisi 1773 yılında yine artırılınca gemilerle gelen çayları limanda denize döktüler. Bir kaç yıl sonra da İngiltere’den bağımsızlıklarını ilan ettiler. 4 Temmuz 1976’da.
Cumhuriyetçi Parti’nin vergiye karşı çıkan aşırı tutucu “çaycı” kanadı adını bu olaydan alıyor.
Charles nehri yelkenli teknelerle dolu
Harvard ve MIT’in bulunduğu Cambridge semtini Boston’a bağlayan köprülerden biri
Kayaklar
Rıhtım
Boston Rıhtımı
Amfibik turistler
Yelkenciler
Eski bir çapa
Uzun eşek oynuyorlar sandım ama değil galiba.. Piramit olmasın?
Boston’da piramit
Liman turları. Üç saat sürüyor. Kişi başına $25.00
Dev sürat teknesi
Suyu seven bir köpek olmalı. Denizkızı gibi acaba denizköpeği de mi var?
Boston limanında rehberli tur
Boston Çağdaş Sanatlar Müzesi.
Turist gemileri
Boston limanında turist gemileri
Akşam vakti Boston
Boston liman turu
Kuzey Amerika’da ilk deniz feneri Boston limanı girişindeki Little Brewster adasına 1716 yılında inşa edilmiş
One response to “Boston (III) limanı”
mehmet bey gezginliginizi yine göstermişiniz. bu boston ile ilgili 3 . blog haberiniz oluyor. sürekli başlık konular ve resimler degişiyor. fakat degişmeyen tek şey var. şu baştaki üç güzel amerikalı kızın fotografı..bekar oldugum için her defasında süzüyorum temel içgüdümle…fakat benim eski ve unutamagım bir amerikalı aşkım var. biraz platonik ama olsun adı barbara soyadı bende kalsın. bu üç kız barbara da daha güzel degil diyorum. ısıtıp ısıtıp bize sundugunuz boston tarihi ile güzel bir kent. o çagdaş sanatlar müzesinin terasındaki bayrakların içinde türk bayragınıda gördüm. buradan o bayragı görmemi sagladıgınız için size ve boston çagdaş sanatlar müzesi yetkililerine teşekür ediyorum. mehmet bey orda iken maine yide görüntülesenizde bizde sevinebilelim. yakın ya….maine..
evet boston güzel bir amerikan kenti olabilir. fakat amerikan tarihine gizlice sızmış ve adını amerikan tarihine en büyük kenti olarak yazdırmış bir kent var. ben o kenti biliyorum. boston danda amerikanın rüya kenti newyork tanda güzel ve alımlı bir kent. benim tanıdıgım bir kahin var. bana bu kenti o kahin ögretti. ve bu kahin bana şunu söyledi. bu kent tanrının kenti dedi. tanrının kenti olduguna göre sanırım dünyanın en büyük ve güçlü kenti bu kent. fakat şimdilik sizin objektiflerinize müsait degil. eee bu kadar güzel kentin benim gibi bekarlar için güzel ve alımlı kızlarıda olacaktır. bende onun hayalini kuruyorum… tanrının kentinde sanırım melek gibi kızlar olacaktır… geçmiş bayramınız kutluyorum…
bana bu imkanı veren amerikanın sesi ve mehmet beyine çok teşekür ediyorum. kurumsal ve mesleki hayatınızda size başarılar dilerim.
saygı ve sevgilerimle…